Opțiuni de căutare
Pagina inițială Media Materiale explicative Studii și publicații Statistici Politică monetară Euro Plăți și piețe Cariere
Sugestii
Sortează în funcție de

Alte vizite

Vizitarea Memorialului Evreiesc

Într-un capitol întunecat din istoria clădirii principale, pivnița din zona Grossmarkthalle a servit, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, drept loc de adunare pentru aproape 10 000 de evrei care au fost deportați de acolo, cu trenul, în lagăre de concentrare.

Memorialul amplasat în acest loc poate fi vizitat în cadrul unui tur ghidat organizat de Muzeul Evreiesc din Frankfurt. În cazul în care dorești să te înregistrezi pentru acest tur, consultă website-ul Jüdisches Museum Frankfurt (numai în limba germană).

Expoziția Elsaesser

Zona Grossmarkthalle, aflată în centrul clădirii principale, a fost proiectată de arhitectul Martin Elsaesser și construită în perioada 1926-1928. La acea vreme, clădirea era nu numai una dintre cele mai mari construcții ale orașului Frankfurt, ci și cea mai vastă structură de fier beton boltită, fără puncte de sprijin intermediare, din lume.

Expoziția Elsaesser, găzduită de Grossmarkthalle, poate fi vizitată în cadrul unui tur ghidat organizat de Fundația Elsaesser. Pentru mai multe informații despre Expoziția Elsaesser, vizitează Grossmarkthalle Frankfurt (numai în limba germană).

Toate paginile din această secțiune