Възможности за търсене
Начална страница Медии ЕЦБ обяснява Изследвания и публикации Статистика Парична политика Еврото Плащания и пазари Кариери
Предложения
Сортиране по

Други посещения

Посещение на еврейския мемориал

В един мрачен период от историята на сградата подземието на Гросмарктхале е било използвано през Втората световна война като сборен пункт за близо 10 000 евреи, които оттам са депортирани с влакове към концентрационни лагери.

Можете да посетите мемориала в сградата, като се запишете за организирано посещение, провеждано от Еврейския музей във Франкфурт. Ако желаете да се включите в такъв тур, посетете уебсайта на Jüdisches Museum Frankfurt (само на немски език).

Изложба „Елзесер“

Гросмарктхале в центъра на главната сграда е проектирано от архитекта Мартин Елзесер и построено в периода 1926–1928 г. За времето си това е един от най-големите сградни комплекси във Франкфурт и най-голямата свободно премостваща конструкция от армиран бетон в света.

Можете да посетите изложбата „Елзесер“, която се помещава в Гросмарктхале, като се запишете за обиколка с придружител, организирана от Фондация „Елзесер“. За повече информация за изложбата „Елзесер“ проверете на Grossmarkthalle Frankfurt (само на немски език).

Всички страници в този раздел