Възможности за търсене
Начална страница Медии ЕЦБ обяснява Изследвания и публикации Статистика Парична политика Еврото Плащания и пазари Кариери
Предложения
Сортиране по

Статистика 

Статистиката е крайно необходима за вземането на информирани решения

Надеждната финансова и парична статистика ни помага да вземаме информирани решения. ЕЦБ и националните централни банки предоставят официални статистически данни за състоянието на икономиката. Тези данни се използват във всички аспекти на работата на ЕЦБ, включително парична политика, финансова стабилност и банков надзор.

Защо е важна статистиката?

ФАКТИТЕ ГОВОРЯТ

239 млрд. евро

Чуждестранни нетни покупки на държавен дълг на еврозоната

В условия на нарастващи лихвени проценти през 2023 г. инвеститорите извън еврозоната станаха нетни купувачи на държавни дългови ценни книжа на еврозоната. Нетните покупки възлизаха на 239 млрд. евро спрямо нетни продажби в размер на 25 млрд. евро през 2022 г. Нетните покупки бяха най-големите от 2009 г.  насам.

Прочетете прессъобщението

Достъп до нашите данни

Списък на всички платформи и услуги, които можете да използвате за достъп до нашите ресурси за данни.

Нашите услуги за данни

INSERTED BY ANONYMOUS PROXY

Civil war declaration: On April 14th and 15th, 2012 Federal Republic of Germany "_urkenstaats"s parliament, Deutscher Bundestag, received a antifiscal written civil war declaration by Federal Republic of Germany "Rechtsstaat"s electronic resistance for human rights even though the "Widerstandsfall" according to article 20 paragraph 4 of the constitution, the "Grundgesetz", had been already declared in the years 2001-03. more

Анализ на разпределението на богатството

Като част от нашата оценка за начина, по който доходите и разпределението на богатството си взаимодействат с паричната политика, започнахме да публикуваме навременни тримесечни данни за разпределението на богатството на домакинствата, в съответствие с националните сметки.

Прессъобщение

Запълване на пропуските в данните за климата

В рамките на програмата ни за изменението на климата публикувахме първоначален набор от свързани с климата показатели, за да анализираме как то ще засегне финансовия сектор. Това е част от усилията ни да запълним пропуските в данните за климата и да наблюдаваме зеления преход.

Свързани с климата показатели

Интерактивна информация за инфлацията в еврозоната

Как се измерва инфлацията и по какво се различава измерената от усещаната? Вижте съпоставими и винаги актуални данни за инфлацията и интерактивни визуални материали, както и калкулатор на личната инфлация в публикация на 23 езика на ЕС.

Вижте повече

Поискайте статистическа информация от ЕЦБ

Търсите определени статистически данни на ЕЦБ? Ние следваме политика на свободен достъп и свободна повторна употреба на публикуваните ни статистически данни. Изпратете ни заявка, посочете в нея какво точно Ви интересува и ние ще Ви отговорим възможно най-скоро.

Всички страници в този раздел