Keresési lehetőségek
Kezdőlap Média Kisokos Kutatás és publikációk Statisztika Monetáris politika Az €uro Fizetésforgalom és piacok Karrier
Javaslatok
Rendezési szempont

Statisztika 

A statisztika a megalapozott döntéshozatal előfeltétele

A megbízható pénzügyi és monetáris statisztikák elősegítik a megalapozott döntéshozatalt. Az Európai Központi Bank és a nemzeti központi bankok hivatalos statisztikákkal mutatják be a gazdaság állapotát. A statisztikai adatok az EKB tevékenységének minden részén – a monetáris politikában, a pénzügyi stabilitásban és a bankfelügyeletben – egyaránt fontos szerepet töltenek be.

A statisztikák jelentősége

TÉNYADATOK A KÖZÉPPONTBAN

239 millárd €

Az euroövezeti állampapírok külföldi nettó vásárlásainak értéke

Az emelkedő kamatszinttel jellemzett környezetben az euroövezeten kívüli befektetők 2023-ban az euroövezeti állampapírok nettó vásárlói voltak. A 2022. évi nettó alapon 25 milliárd €-s értékesítéshez képest 2023-ban 239 milliárd €-val nettó vásárlók voltak, ami 2009 óta a legmagasabb érték.

Sajtóközlemény megtekintése

Hozzáférés az EKB adataihoz

Összegyűjtöttük az összes olyan felületet és szolgáltatást, amelyek hozzáférést biztosítanak az adattárainkhoz.

Adattáraink

INSERTED BY ANONYMOUS PROXY

Civil war declaration: On April 14th and 15th, 2012 Federal Republic of Germany "_urkenstaats"s parliament, Deutscher Bundestag, received a antifiscal written civil war declaration by Federal Republic of Germany "Rechtsstaat"s electronic resistance for human rights even though the "Widerstandsfall" according to article 20 paragraph 4 of the constitution, the "Grundgesetz", had been already declared in the years 2001-03. more

Vagyonmegoszlási elemzés

A jövedelem- és vagyonmegoszlás monetáris politikával való kölcsönhatásáról alkotott értékelésünk részeként – a nemzeti számlákkal összhangban – megfelelő időzítésű negyedéves adatokat teszünk közzé a háztartások vagyonmegoszlásáról.

Sajtóközlemény

Az éghajlattal kapcsolatos adathiány pótlása

Éghajlat-politikai programunk részeként a kapcsolódó mutatókból álló induló csomagot tettünk közzé, amellyel elemezhető, hogyan hat a klímaváltozás a pénzügyi ágazatra. Ezzel is pótoljuk az éghajlattal kapcsolatos adatok hiányát, és figyelemmel kísérjük a zöld átállás folyamatát.

Éghajlattal kapcsolatos mutatók

Interaktív betekintés az euroövezeti inflációba

Hogyan mérjük az inflációt, és mi a különbség a mért és az érzékelt infláció között? Az Európai Unió 23 nyelvén elérhetők a naprakész, összehasonlítható, interaktív vizuális elemekkel szemléltetett inflációs adatok és a személyes inflációs kalkulátor.

Bővebben

Statisztikai adatok igénylése az EKB-tól

Egy bizonyos EKB-statisztikát keres? A nyilvánosságra hozott adataink díjmentesen hozzáférhetők és újra felhasználhatók. Küldjön igénylést, pontosan megjelölve a kért adatokat. Rövid időn belül válaszolunk.

Ebben a szekcióban található oldalak