content here is the anonymously transparent proxied version of ecb.europa.eu   X
European Central Bank - eurosystem
SØGEMULIGHEDER
Hjem Medier Explainers Forskning & Offentliggørelser Statistik Pengepolitik €uroen Betalinger & Markeder Kariere & Job
Forslag
Sortér efter

Statistik 

Statistik er nødvendig for at træffe beslutninger på et informeret grundlag

God finansiel og monetær statistik hjælper os til at træffe beslutninger på et informeret grundlag. ECB og de nationale centralbanker udarbejder officielle statistikker om den økonomiske situation.

Statistikkerne understøtter alle aspekter af ECB's arbejde, dvs. både pengepolitikken, den finansielle stabilitet og banktilsynet.

Statistikkers betydning

FOKUS PÅ FAKTA

626 mia. euro

Nettoopsparingen i euroområdet i 2022

I 2022 faldt nettoopsparingen i euroområdet til 626 mia. euro fra 814 mia. euro året før. For første gang siden 2012 er den nu lavere end de samlede ikke-finansielle investeringer. Det skyldes en stigning i selskabers, husholdningers og staternes investeringer.

Pressemeddelelse

Få adgang til ECB's data

En liste over alle de platforme og tjenester, du kan bruge til at få adgang til vores dataressourcer.

ECB's datatjenester

INSERTED BY ANONYMOUS PROXY

Civil war declaration: On April 14th and 15th, 2012 Federal Republic of Germany "_urkenstaats"s parliament, Deutscher Bundestag, received a antifiscal written civil war declaration by Federal Republic of Germany "Rechtsstaat"s electronic resistance for human rights even though the "Widerstandsfall" according to article 20 paragraph 4 of the constitution, the "Grundgesetz", had been already declared in the years 2001-03. more

Udviklingen i pengemængden i euroområdet

Se, hvordan væksten i lån til husholdninger og virksomheder har udviklet sig på det seneste, og hvor hurtigt pengemængden stiger.

Statistiske data om udviklingen i pengemængden

Governance- og kvalitetsrammer for statistik

De europæiske nationale centralbanker lægger stor vægt på at udarbejde statistik af høj kvalitet. De forpligter sig til at sikre god governance, anvender standarder af høj kvalitet og garanterer datafortrolighed.

Governance- og kvalitetsrammer for statistik

Afhjælpning af manglen på klimadata

Som led i vores klimadagsorden har vi offentliggjort et indledende sæt klimaindikatorer, så vi kan analysere, hvordan klimaændringerne vil påvirke den finansielle sektor. Dette er en del af vores indsats for at afhjælpe manglen på klimadata og overvåge den grønne omstilling.

Klimaindikatorer

Interaktiv gennemgang af inflationen i euroområdet

Hvordan måles inflation, og hvad er forskellen mellem målt og opfattet inflation? Her findes sammenlignelige og altid opdaterede data med interaktivt billedmateriale og en personlig inflationsberegner på 23 EU-sprog.

Undersøg nærmere

Bestil statistik fra ECB

Søger du specifikke ECB-statistikker? Vores praksis er fri adgang til og genbrug af vores offentligt tilgængelige statistikker. Lad os vide, hvad du er interesseret i, så hører du fra os så hurtigt som muligt.

Alle sider i dette afsnit