content here is the anonymously transparent proxied version of ecb.europa.eu   X
European Central Bank - eurosystem
SØGEMULIGHEDER
Hjem Medier Explainers Forskning & Offentliggørelser Statistik Pengepolitik €uroen Betalinger & Markeder Kariere & Job
Forslag
Sortér efter

Betalinger og markeder

Det skal være sikkert at foretage betalinger

Betalinger på tværs af euroområdet er afhængige af en omfattende infrastruktur, der sikrer, at finansielle midler og aktiver kommer sikkert frem fra ét sted til et andet. Vi står bag en del af dette netværk og holder øje med resten af det.

Vi følger også de finansielle markeder. Det giver os de informationer, vi har brug for til at udføre vores vigtigste opgave – at holde priserne stabile – for stabile priser bidrager til økonomisk vækst.

En digital euro

Ny teknologi forandrervores betalingsmåder. Vi ønsker at sikre, at folk i euroområdet fortsat har fri adgang til et universelt accepteret og risikofrit betalingsmiddel — ligesom kontanter, men til digitale betalinger.

Mere om projektet om en digital euro

Target Services

ECB og de nationale centralbanker i euroområdet driver en række finansielle markedsinfrastrukturer, som sikrer frie strømme af penge, værdipapirer og sikkerhedsstillelse i hele Europa. De betegnes under ét Target Services.

Hvad er Target Services?

Straksbetalinger

Folk forventer, at penge bevæger sig lige så hurtigt som e-mails. Derfor arbejder vi på at gøre det muligt for alle i euroområdet at foretage straksbetalinger. TIPS er vores afviklingstjeneste til straksbetalinger for banker. Den gør det muligt for borgere i euroområdet at overføre penge på få sekunder.

Hvad er TIPS?

Den korte eurorente (€STR)

€STR er det nye rentebenchmark, som blev lanceret i oktober 2019. Det afspejler de omkostninger, som bankerne betaler til hinanden for dag til dag-lån. Det forventes, at de finansielle markeder er gået helt over til den nye rente ved udgangen af 2021.

Den korte eurorente (€STR)

Sikkerhedsstillelse

Når bankerne låner penge af ECB, skal de stille tilstrækkelig sikkerhed for lånet. Vil du vide mere om, hvad vi accepterer som sikkerhed? Og om der findes statistik over den sikkerhed, vi har modtaget?

Mere information om sikkerhedsstillelse

Cyberrobusthed

Cyberangreb kan ikke blot udgøre en risiko for de enkelte banker, men også for den finansielle sektor som helhed. Derfor er vi meget opmærksomme på cyberrobusthed og iværksætter initiativer, der hjælper den finansielle sektor til at være på vagt og forberedt.

Hvad er cyberrobusthed?

Innovation

Innovation i den finansielle sektor kan give store fordele. Vi undersøger finansiel innovation, og hvordan den ændrer eller kan ændre den måde, de finansielle markeder fungerer på. Vi vil også sikre, at indførelsen af disruptive teknologier ikke sker på bekostning af integration eller stabilitet.

Finansiel innovation

Forklaring om markedsinfrastrukturer og betalinger

Se på tre minutter, hvordan den europæiske markedsinfrastruktur for betalinger og værdipapirafvikling gør vores dagligdag lettere, selv om den ikke altid er synlig. At gøre integration mulig.

Se video

Følg vores rejse

Følg os på vores særlige kanaler, når det drejer sig om de seneste nyheder om betalinger og markedsinfrastrukturer.  

SE MERE

Samarbejde i Europa

Markedskontaktgrupper

Vi har nedsat forskellige markedskontaktgrupper for at sikre, at vores pengepolitik gennemføres nemt og effektivt. Grupperne gør det også muligt for os at tale med forskellige markedsdeltagere og følge udviklingen på de globale finansielle markeder tættere.

Markedskontaktgrupper

Offentlige høringer

Med mellemrum beder vi om input til afgørelser og initiativer, der påvirker de finansielle markeder. Ved at inddrage mennesker, der deltager i eller er interesseret i disse markeder, kan vi drage nytte af deres viden.

Igangværende og afsluttede offentlige høringer
Vil du vide mere? Se vores explainer
Få mere at vide
Hvad er Target2?

Alle sider i dette afsnit