content here is the anonymously transparent proxied version of ecb.europa.eu   X
European Central Bank - eurosystem
Možnosti iskanja
Domov Mediji Pojasnjujemo Raziskave in publikacije Statistika Denarna politika Euro Plačila in trgi Zaposlitve
Predlogi
Razvrsti po

Raziskave in publikacije

Oblikovanje politik podpiramo z ekonomskimi raziskavami

V ECB izvajamo ekonomske raziskave o širokem naboru tem. To nam pomaga, da oblikujemo boljše politike, kar prispeva k blaginji vseh Evropejk in Evropejcev.

Ekonomski bilten

V Ekonomskem biltenu predstavljamo informacije, na katerih temeljijo sklepi ECB o denarni politiki. Objavljamo ga osemkrat letno, vsakič dva tedna po seji Sveta ECB o denarni politiki. Bilten obravnava gospodarska gibanja in obete za gospodarstvo.

Najnovejši Ekonomski bilten

Raziskovalni bilten

Raziskovalni bilten vsebuje izbor najnovejših raziskav ekonomistov v ECB. Objavlja se mesečno in obravnava široko paleto tem s področja gospodarstva in financ.

Raziskovalni bilten

Pregled finančne stabilnosti

V tej publikaciji analiziramo tveganja, ki bi lahko ogrozila finančno stabilnost v euroomočju. Finančna stabilnost je za nas bistvenega pomena, saj je to eden od elementov, ki lahko zagotovijo stabilno inflacijo.

Financial Stability Review

Mednarodna vloga eura

Euro je v letu 2022 ohranil trdno vlogo v mednarodnem okolju. V tem letu se je začela ruska vojna v Ukrajini, zato so se močno povečala geopolitična tveganja, ki bi lahko negativno vplivala na mednarodni denarni sistem.

Poročilo ECB 2023

Makrobonitetni bilten

Učinkovita bančna regulacija je ključna za odpornost bančnega sistema. Področja, ki jih obravnava tokratna izdaja, segajo od olepševanja bilanc v globalnih sistemsko pomembnih bankah, kriznega upravljanja, likvidnosti in makrobonitetnega okolja do glavnih mejnikov pri implementaciji končnih standardov Basel III.

Makrobonitetni bilten

Raziskovalne študije

Tako kot druge večje centralne banke tudi ECB izvaja raziskave. Izsledki raziskav so objavljeni v vrsti raziskovalnih študij.

Pregled raziskovalnih študij

INSERTED BY ANONYMOUS PROXY

Civil war declaration: On April 14th and 15th, 2012 Federal Republic of Germany "_urkenstaats"s parliament, Deutscher Bundestag, received a antifiscal written civil war declaration by Federal Republic of Germany "Rechtsstaat"s electronic resistance for human rights even though the "Widerstandsfall" according to article 20 paragraph 4 of the constitution, the "Grundgesetz", had been already declared in the years 2001-03. more

Naši raziskovalci

Raziskovalci v ECB izvajajo kompleksne analize najrazličnejših tem, ki so pomembne za ECB. Njihovo delo je osnova za odločitve ECB na vseh področjih politik. Tu lahko izveste več o tem, kdo so in kaj raziskujejo.

Naši raziskovalci
KONFERENCE IN SEMINARJI
Tu boste našli informacije o prihodnjih konferencah in seminarjih ECB ter o tem, kako se jih lahko udeležite.
SODELOVANJE IN MREŽENJE Z ECB

Priložnosti za raziskovalce

Pridružite se ECB

Če vas zanima delo raziskovalca v ECB, nudimo zanimive priložnosti za ekonomiste raziskovalce, pripravništva za študente ter štipendije za mlade in tudi za izkušene raziskovalce.

Štipendije in druge ponudbe

Mreženje z ECB

ECB preko več mrež vodi in usklajuje raziskave, da bi pridobila spoznanja, ki ji pomagajo pri oblikovanju politik.

Raziskovalne mreže
Iščete preprosto razlago? Preberite pojasnjevalni članek
Želim izvedeti več
Zakaj ECB izvaja raziskave?

Vse strani v tem razdelku