content here is the anonymously transparent proxied version of ecb.europa.eu   X
Mogućnosti pretraživanja
Početna stranica Mediji Objašnjenja Istraživanje i publikacije Statistika Monetarna politika €uro Plaćanja i tržišta Zapošljavanje
Prijedlozi
Razvrstaj po:

Istraživanje i publikacije

Pridonosimo oblikovanju politika ekonomskim istraživanjima.

Provodimo ekonomska istraživanja o različitim temama. Ona nam pomažu da bolje oblikujemo politike u interesu svih Europljana.

Ekonomski bilten

Ekonomski bilten sadržava informacije na kojima se temelje odluke ESB‑a o monetarnoj politici. Objavljujemo ga osam puta godišnje, dva tjedna nakon svakog sastanka povezanog s monetarnom politikom. U njemu je riječ o gospodarskim kretanjima i prognozama.

Najnoviji Ekonomski bilten

Istraživački bilten

U Istraživačkom biltenu objavljujemo odabrana nova istraživanja ekonomista ESB‑a o različitim ekonomskim i financijskim temama. Objavljujemo ga jednom mjesečno.

Istraživački bilten

Povremeni radovi

Objavili smo nekoliko povremenih radova koji su nam bili korisni u nedavno završenom preispitivanju strategije. U njima je riječ o temama povezanima s našim glavnim zadaćama i funkcijama. Namijenjeni su širokoj publici.

Najnoviji povremeni radovi

Makrobonitetni bilten

Na europskoj razini raspravlja se o nekoliko prijedloga za dovršetak Basela III. Naša analiza pokazuje da su eventualni privremeni troškovi provedbe izvornoga prijedloga neutralizirani dugoročnim koristima, koje bi druga rješenja znatno smanjila.

Najnoviji Makrobonitetni bilten

Radovi u nastajanju

U našim radovima u nastajanju možete pronaći ekonomska istraživanja koja su važna za zadaće ESB‑a. Objavljujemo ih kako bismo potaknuli raspravu.

Najnoviji radovi u nastajanju

Naši istraživači

Naši istraživači provode analize na visokoj razini o različitim temama koje su važne za rad ESB‑a. Na njihovu radu temelje se odluke ESB‑a na svim područjima politika. Zanima li vas tko su oni i čime se bave?

Naši istraživači
KONFERENCIJE I SEMINARI
Pročitajte obavijesti o skorim konferencijama i seminarima te upute o sudjelovanju.
PRILIKE ZA SURADNJU I UMREŽENJE

Prilike za istraživače

Priključite se ESB‑u

Želite li provoditi istraživanja u ESB‑u? Nudimo uzbudljive i poticajne poslove ekonomistima koji se bave istraživanjem. Osim toga, organiziramo stažiranje studenata te dajemo stipendije mladim istraživačima i znanstvenicima.

Stipendije i druge prilike

Prilika za umreženje

ESB se služi određenim mrežama kako bi vodio i usklađivao istraživanja te stekao znanja korisna za donošenje odluka.

Naše istraživačke mreže
NISTE STRUČNJAK? PROČITAJTE NAŠE OBJAŠNJENJE
VIŠE
Zašto ESB provodi istraživanja?

Sve stranice u ovom odjeljku