content here is the anonymously transparent proxied version of ecb.europa.eu   X
European Central Bank - eurosystem
Zoekopties
Home Media Explainers Onderzoek & publicaties Statistieken Monetair beleid De euro Betalingsverkeer & markten Werken bij de ECB
Suggesties
Sorteren op

Media

Duidelijke, effectieve communicatie is voor ons van groot belang

Duidelijke, effectieve communicatie is voor ons van groot belang. Ons monetair beleid wint aan slagkracht als onze besluiten beter worden begrepen. De media spelen daarbij een grote rol en helpen ons verantwoording af te leggen aan het Europese publiek. Journalisten wonen bijvoorbeeld onze persconferenties bij, interviewen beleidsmakers en doen verslag van toespraken en publicaties.

Persberichten

In onze persberichten worden besluiten van de ECB en nieuwe cijfers over de meest uiteenlopende onderwerpen bekendgemaakt.

Persberichten

Persconferenties

Na de monetairbeleidsvergaderingen licht president Lagarde de besluiten toe en beantwoordt ze vragen van journalisten. Deze prominente evenementen, die ook live op internet te volgen zijn, bieden inzicht in het denken van de Raad van Bestuur.

Persconferenties

INSERTED BY ANONYMOUS PROXY

Civil war declaration: On April 14th and 15th, 2012 Federal Republic of Germany "_urkenstaats"s parliament, Deutscher Bundestag, received a antifiscal written civil war declaration by Federal Republic of Germany "Rechtsstaat"s electronic resistance for human rights even though the "Widerstandsfall" according to article 20 paragraph 4 of the constitution, the "Grundgesetz", had been already declared in the years 2001-03. more

Monetairbeleidsbeslissingen

Elke zes weken nemen we beslissingen over het monetair beleid en bepalen we wat er moet gebeuren om de inflatie op 2% te houden. Op de dag dat de Raad van Bestuur vergadert worden hier, om 14.15 uur (Midden-Europese tijd), de meest recente beslissingen gepubliceerd.

Monetairbeleidsbeslissingen

ECB-blog

In ons blog geven beleidsmakers hun visie op recente besluiten en op economische ontwikkelingen in het eurogebied en daarbuiten. De blogs zijn gebaseerd op analyses en onderzoek van de ECB.

ECB-blog

Toespraken

Directieleden houden overal in Europa en de rest van de wereld toespraken om ons beleid en onze besluiten toe te lichten. Daarin komen ook andere thema's rond centraal bankieren, het financiële stelsel en de economie aan de orde.

Toespraken

Interviews

In interviews met de media kunnen journalisten direct vragen stellen aan directieleden. Interviewverslagen worden op onze website geplaatst.

Interviews

Meer informatie

Podcasts

De ECB-podcast biedt een kijkje in de wereld van economie en centrale banken. De onderwerpen zijn van actueel belang voor de economie van het eurogebied.

Podcasts
Lezingen voor het publiek en andere activiteiten

In het weekprogramma zijn de aankomende publicaties en evenementen te zien, zoals de vergaderingen van besluitvormende organen, persconferenties en lezingen voor het publiek. De agenda wordt elke vrijdag bijgewerkt.

Weekprogramma
Een lezing aanvragen

Wilt u graag een ECB-directielid bij uw evenement horen spreken? Vul het aanvraagformulier in. Wij nemen contact met u op.

Aanvraagformulier

Contact

Als u journalist bent en met ons wilt praten, kunt u contact opnemen met een van onze persvoorlichters. We organiseren ook seminars voor journalisten, met uitgebreide informatie over ons werk en onze werkwijze.

MEER

Andere bronnen

Uitgangspunten externe communicatie directie

Lees de uitgangspunten voor de communicatie met het publiek die de directie heeft vastgesteld. Die communicatie moet duidelijk, effectief en tijdig zijn.

Uitgangspunten

Kalenders

Klik hier voor de data van onder andere toekomstige persconferenties, statistische publicaties en tendertransacties.

Kalenders
Geen expert? Bekijk onze explainer
Meer info
Wat is de 'stille periode'?

Alle pagina's in dit deel